Hannoverinhevonen
Yleisiä piirteitä hannoverinhevosessa on lempeä, mutta tempperamenttinen luonne, lihaksikkuus ja jykevyys. Hannoverin ihanteelliseen rakenteeseen sisältyy jalo pää, loivat lavat, syvä runko, hyvä selkä ja säkä, lihaksikkaat lautaset, vahvat ja hyväasentoiset jalat, kovat ja hyvämuotoiset kaviot.

Hannoverinhevonen on aina yksivärinen. Liian suuria valkoisia merkkejä ei saa olla, voikkovärit kiellettyjä. Säkäkorkeus vaihtelee 160-178 cm välillä, yleensä noin 163-168 cm.

Hannoverinhevosia käytetään ympäri maailmaa ratsuhevosjalostukseen, sillä ne ovat hyvin suorituskykyisiä niin ratsu- kuin valjakkopuolella. Ihanteellisella hannoverilla on joustavat, tehokkaat ja ilmavat liikkeet. Hannoverit sopivat erinomaisesti liikeittensä puolesta niin koulu- ja esteratsastukseen, vaikka aiemmin niitä on käytetty myös paljon ajo- sekä työhevosina. Raskaan työhevosen jalostustavoitteita muutettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Armeija ei tarvinnut enää hevosia juurikaan, joten lähdettiin tavoittelemaan maataloustyöhön pystyvää, mutta kevyempää vaunu- ja ratsuhevosta. Toinen maailmansota muutti jälleen jalostustavoitteita ja silloin alettiin kehittämään jaloa sekä hyvärakenteista kilparatsua. Jalostuksessa käytettiin englantilaisia täysiverisiä, angloarabeja sekä trakehnereita.


Virtuaalinen hannoverinhevonen

Hannover on yksi virtuaalimaailman kantaroduista ja niitä uskotaan olleen aivan alusta asti. Sitä onkin käytetty usein esimerkiksi suomalaisen puoliverisen (FWB) jalostuksessa. Nykyään hannoverien kantahevosia ja aktiivisia sekä pitkäaikaisia kasvattajia on hyvin vähän. Samoja nimiä tuntuu väistämättä löytyvän vähintään kaksipolvisten hevosten sukutauluista ja se tuo tietyn haasteen pidempisukuisten kasvattajille. Viimeaikoina on onneksi tullut esille paljon tuonti- ja lyhytsukuisia hannovereita, niin yksityisihmisiltä kuin kasvattajiltakin. Tavoitteena olisi tulevaisuudessa saada nostettua hannoverikantaa sekä luoda uusia sukulinjoja silti unohtamatta vanhoja. Hannoverinhevonen on puoliverisenä kärsinyt huomattavasti siitä, että se on ollut virtuaalimaailmassa todella suosittu rotu, suorastaan tavallinen.

Virtuaalimaailman hannoverkasvattajat suosivat pääasiassa vain puhdasrotuisten hevosten käyttöä. Muun muassa englantilaisen täysiverisen, ranskalaisen angloarabin ja trakehnerien käyttäminen jalostuksessa tuo uusia sukulinjoja ja on sallittua, joissain tapauksissa jopa suotavaa. Oikeassa elämässähän hannover ei ole oikeastaan rotu, lähinnä kantakirja. Hevosen isä voi siis hyvinkin olla esimerkiksi trakehner ja emä hannover, eikä se ole väärin. Aktiivisia kasvattajia ei ihan joka nurkalta löydä, joten olisi enemmän kuin toivottavaa käyttää myös muita rotuja jalostuksessa ja näin laajentaa hannoverkantaa.

IRL- maailmassa hannoverit nimetään aina isän nimen ensimmäisellä kirjaimella alkavaksi, mutta virtuaalimaailmassa se on jokaisen omassa harkinnassa. Nimeämissäännöt eivät siis ole ehdottomia, mutta moni haluaa että näitä noudatetaan reaalimaailman malliin.

2000- luvun alkupuolen kantaoreja edustavat
Rembrant (s. 2000)
Suprimium (s. 2000)
Lanzinger (s. 2000)
Routinier (s. 2001)
Akkord´s Farant (s. 2001)


Uudempia linjoja taas edustavat
Severus Snape GER (s. 2005)
Paladin's Vampire Hunter (s. 2005)
Don Corleone (s. 2005)
Tropic Thunder GER (s. 2010)
Indis de Rais (s. 2010)

Vanhoja talleja, joiden rotuvalikoimaan hannover on myös kuulunut, ovat esimerkiksi Startalli, Greymask's ja Brise Estate. Tämän hetken mainittavia sekä pitkäjänteisiä kasvattajia ovat Cirion Stud ja Skurvash. Näiden tallien kasvatustyö on hyvin näkyvillä ja on edesauttanut hannoverien kantaa virtuaalimaailmassa.